Općini Hercegovac te gradovima Kutini i Pakracu dodijeljena sredstva za dječje vrtiće

Općini Hercegovac te gradovima Kutini i Pakracu, Središnji državni ured za demografiju i mlade odobrio je sredstva za projekte usmjerene na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2024. godini.

Središnji državni ured ugovore o dodjeli financijskih sredstava svečano je dodijelio danas. Sukladno Prijedlogu Povjerenstva za procjenu i odabir projekata, Općini Hercegovac odobreno je 17.069,85 eura, Gradu Kutini 33.200 eura, a Gradu Pakracu 17.660,48 eura.

Načelnik Općine Hercegovac, Boro Bašljan, otkriva u što će se utrošiti dobivena sredstva: „Kompletno će se urediti malo dvorište vrtića koje će se obući u antistresnu podlogu. Po projektu ćemo uspjeti riješiti i pitanje četiriju šahta koje se infrastrukturno nalaze unutar tog prostora. Sve one plohe koje tamo imamo podesit će se u istu razinu i konačno će korisnici vrtića moći početi koristiti taj prostor igrališta u njegovoj punoj funkcionalnosti“.

Financijska sredstva za tu namjenu osigurana su u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2024. godinu i projekcijama za 2025. i 2026. godinu u ukupnom iznosu od 3.300.000,00 eura.

Nema postova za prikaz