Sa sjednice skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije

Danas su zasjedali županijski vijećnici. Na sjednici Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije bilo je 20-ak  točaka Dnevnog reda, a od 39 vijećnika njih 24. Na Aktualnom satu tri pitanja postavili su oporbeni vijećnici. Marijana Sabolovića iz HSS-a zanimao je infrastruktura za brzi internet. Župan Marko Marušić odgovorio je da se očekuje natječaj za iskazivanje interesa operatera.

Zlatko Barila (HSU) i ovaj put se osvrnuo na smještaj u Domu za starije osobe u Bjelovaru, smatrajući cijenu od 520 eura previsokom. Župan je istaknuo da je lani uloženo 108.000 eura u obnovu kupaonica te kako se nastavlja s poboljšanjem uvjeta, a u travnju je pokrenuta izrada idejnog projekta za proširenje i prenamjenu smještajnih kapaciteta.

Vijećnica Ines Vrbanić (nezavisna) postavila je pitanje nabave novih vozila Zavoda za hitnu medicinu i troška sanacije starih. On je, odgovorila je pročelnica Andrea Bengez, iznosio 182.000 eura, s tim što ovjesi nisu dodatno plaćeni. Ujedno se nabavlja pet novih vozila hitne i deset saniteta, dodala je, a što je bila i jedna od točaka kako bi se ovlastilo ravnatelja za provedbu postupka javne nabave. Župan Marušić se nadovezao kako je lani u zdravstveni sustav i brigu za pacijente uloženo preko deset milijuna eura, a da se prije obnavljao vozni park ne bi se sada moralo toliko ispravljati, zaključio je.

Na sjednici su se našla i brojna izvješća o radu tvrtki i ustanova u prošloj godini, a na samom početku ona o stanju sigurnosti te o dodjeli bespovratnih potpora. Izdvojimo i donošenje Programa potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području županije za razdoblje od 2024. do 2027. godine.

Nema postova za prikaz