Javni poziv za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2024. godini. Prihvatljivi podnositelji zahtjeva su jedinice lokalne samouprave od I. do VI. skupine.

Prihvatljive aktivnosti su:

– izrada projektne i druge tehničke dokumentacije za izvođenje objekata i uređaja komunalne infrastrukture i izvođenje većih zahvata na investicijskom održavanju komunalne infrastrukture;

– izvođenje radova i ugradnja uređaja komunalne infrastrukture, izvođenje radova na investicijskom održavanju komunalne infrastrukture te uređenje javnih površina, nerazvrstanih cesta, javne rasvjete i drugih javnih prostora i drugih objekata koji pridonose podizanju razine javnih usluga i poboljšanju kvalitete življenja u naseljima jedinice lokalne samouprave;

-troškovi stručnog nadzora nad izvođenjem radova;

-nabava opreme i strojeva kojom će se znatno poboljšati kvaliteta isporuke komunalne usluge, komunalnog standarda odnosno obavljanje određene komunalne djelatnosti te nabavka druge komunalne opreme za javne površine naselja.

Za više informacija može se obratiti u Poduzetnički centar Garešnica na adresi Trg hrvatskih branitelja 10, Garešnica, mailom na info@pc-garesnica.hr ili telefonom na broj 043/214-416. Radno vrijeme Centra je od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati.

Nema postova za prikaz