13. KUP Ilove ove subote u Kajgani

U prigodi obilježavanja Sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika Kajgane, DVD Kajgana priprema 13. KUP Ilove– natjecanje u rušenju mete starom ručnom vatrogasnom špricom s ciljem okupljanja vatrogasnih društava koje povezuje rijeka Ilova koja se proteže na tri županije.

Bit će to u subotu, 22. lipnja s početkom u 15 sati kada počinje okupljanje. Od 16 sati je postrojavanje vatrogasnih ekipa, te izvlačenje startnih brojeva. Od 16,30 pa sve do 18 sati traje natjecanje u rušenju mete. Potom slijedi natjecanje u potezanju užeta koje će trajati do 19.30, a nakon toga je proglašenje pobjednika.

Uz ovo natjecanje veže se prijelazni pehar Vatrogasne zajednice Grada Garešnice, koji je već dvije godine u rukama DVD-a Kajgana. Ukoliko ga osvoje i ove godine, ostaje im u trajnom vlasništvu.

Vezano uz to i Vatrogasna zajednica Grada Garešnice od 13 sati priprema, prije KUP-a Ilove, vatrogasno natjecanje u 3 dobne kategorije. Djeca će rušiti mete brentačom, mladi će se natjecati u vatrogasnoj štafeti, a odrasli u suhoj vježbi, tzv. 3-1/A.

Od 20 sati slijedi večera i zabava za sve sudionike ali i građane na koju pozivaju članovi DVD-a Kajgana.

Nema postova za prikaz