Dan općine Ivanska

Općina Ivanska sutra započinje s programom obilježavanja svog Dana općine. Subota će biti u znaku malonogometnog turnira i moto alke u 11 sati te gastro ponude LD Srnjak, a večer će završiti zabavnom na otvorenom.

U nedjelju, 23. lipnja u 10 sati održat će se vatrogasni KUP Ivanska te sveta misa u 11 sati. Točno u podne, svoju opremu kao i prezentaciju iste, upriličit će HGSS, MUP, vatrogasci te Airsoft. Posjetitelji će tada imati priliku degustirati izložene kolače i likere te se voziti u kočijama. U nastavku će biti otvorena još jedna izložba HORKUD-a Golub iz Bjelovara „Čipka na drot i šupljana čipka“ u tamošnjem vatrogasnom domu. U 21 sat nastupaju Čazmanske mažoretkinje, a središnji je događaj toga dana, svakako, paljenje ivanjskog krijesa, u 22 sata. U nastavku slijedi koncert TS Treft te Esada Merulića.

Na samo Ivanje, u ponedjeljak, 24. lipnja, upriličeno je polaganje vijenaca na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u 10 sati. U vatrogasnom domu i oko njega bit će postavljena izložba lokalnih OPG-ova. U 10.30 blagoslovit će se kip sv. Ivana Krstitelja, nakon čega slijedi sveta misa. Svečana sjednica Općinskog vijeća počinje u 12,30, a od 13 sati za mještane je organizirana podjela vola s ražnja te zabavni program.

Nema postova za prikaz