Kutina proslavila Dan grada

Svečana sjednica Gradskog vijeća bila je vrhunac višednevnog programa kojim Kutina, na Petrovo, obilježava Dan grada, uz brojne goste i uzvanike. Godišnju nagradu zaslužio je DVD Ilova, za svojih 130 godina, a nagradu za životno djelo, promociju grada i sporta, primio je Dane Korica. Sjednicu je otvorio Nebojša Čović, predsjednik Vijeća, koje prilično složno donosi odluke, sa zajedničkim ciljem, a to je razvoj grada, rekao je. Partnerski odnos djece i gradske uprave, njeguje i Kutina, kao jedan od 30 gradova u Hrvatskoj koji imaju Dječje vijeće. Sastajemo se jednom mjesečno, rekla je mlada predsjednica, Lorena Bosnar i spominjući projekte koje su zajedno proveli, izdvojila onaj za sigurnija dječja igrališta.

Možda nije sve savršeno, ali se trudimo. Nikad ne smijemo biti potpuno zadovoljni, jer se valja truditi postići više i bolje, posebno za naraštaje koje dolaze“, rekao je u obraćanju gradonačelnik, Zlatko Babić i dodao; „Cilj svih aktivnosti je da Kutina bude ljepša i bolja, a građani zadovoljniji“. Izdvojio je neke projekte u koje je grad uključen, samostalno ili s partnerima. Aglomeracija, nova stanogradnja, Dom za starije osobe, izgradnja dječjeg vrtića, akumulacijsko jezero Polojac, kod Šartovca, dio su popisa. U novom ruhu su mjesni domovi Husain i Repušnica, a u obnovu uskoro ide i zgrada Pučkog otvorenog učilišta. Radi se, kaže, a u provedbi je više od 15 projekata, vrijednosti 25 milijuna eura.

U srcu „svoje“ Moslavine, okupljene su pozdravili su saborska zastupnica Marijana Petir i ministar Marin Piletić, naglašavajući suradnju državne i lokalne razine, a dobra suradnja i zajednički projekti u Kutini povezuju gradsku i županijsku razinu. „Tako će biti i dalje“, rekao je zamjenik župana Sisačko moslavačke županije, Mihael Jurić. Kutina njeguje suradnju i prijateljstvo i sa sredinama izvan Hrvatske te su i ove godine među čestitarima na sjednici predstavnici Dimitrovgrada u Bugarskoj te grada Longarone u Italiji.

Nema postova za prikaz